3 kg uborka, 1 nagy cs kapor, nagy marék só, 1 gerezd fokhagyma, 2 szelet kenyér
1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat.
2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.
Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...
Elkészítési idő:Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...
Elkészítési idő:A zöldségeket felaprítjuk (a paprikát, vékony csíkokra, a répát vékony karikákra, a káposztát vékony csíkokra vágjuk/reszeljük), ezeket jól összekeverjük, majd egy üvegbe jól belen...
Elkészítési idő: 2 óra