Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg uborka, 1 nagy cs kapor, nagy marék só, 1 gerezd fokhagyma, 2 szelet kenyér

Elkészítés:


1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat.

2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Cékla eltevése
Cékla eltevése

Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fermentált uborka
Fermentált uborka

Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Káposztasaláta (hidegen)
Káposztasaláta (hidegen)

A zöldségeket felaprítjuk (a paprikát, vékony csíkokra, a répát vékony karikákra, a káposztát vékony csíkokra vágjuk/reszeljük), ezeket jól összekeverjük, majd egy üvegbe jól belen...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk