Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg uborka, 1 nagy cs kapor, nagy marék só, 1 gerezd fokhagyma, 2 szelet kenyér

Elkészítés:


1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat.

2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborka
Uborka

Az uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tarthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csemege zöldparadicsom
Csemege zöldparadicsom

A paradicsomot megmostam, lecsumáztam, a hibákat kivágtam, a nagyobbakat félbe, negyedbe, vagy csak egyszerűen bevágtam. Hideg vízben feltettem főni. Sóval, szorbittal, (csinálhatj...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Savanyu lé készités, vödrös v. üveges
Savanyu lé készités, vödrös v. üveges

Dunsztolom kb. 20 percig és a vízben hagyom kihűlni. Ha nagy mennyiséget csinálok, akkor takaró alatt hűtöm ki. Csak mert a savanyúságokat egyéb iránt üvegben szoktam elrakni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi csalamádé
Házi csalamádé

Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk