3 kg uborka, 1 nagy cs kapor, nagy marék só, 1 gerezd fokhagyma, 2 szelet kenyér
1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat.
2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.
Az uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tarthat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmostam, lecsumáztam, a hibákat kivágtam, a nagyobbakat félbe, negyedbe, vagy csak egyszerűen bevágtam. Hideg vízben feltettem főni. Sóval, szorbittal, (csinálhatj...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűDunsztolom kb. 20 percig és a vízben hagyom kihűlni. Ha nagy mennyiséget csinálok, akkor takaró alatt hűtöm ki. Csak mert a savanyúságokat egyéb iránt üvegben szoktam elrakni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű