3 kg uborka, 1 nagy cs kapor, nagy marék só, 1 gerezd fokhagyma, 2 szelet kenyér
1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat.
2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.
A hozzávalókat legyaluljuk. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Egy napig állni hagyjuk (közben többször megkeverjük), majd üvegekbe zárjuk. (Minden üvegbe kell jutnia elé...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes