20 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, só, 4 tojás, 50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1,25 dl tej
bevonat és díszítés: 25 dkg porcukor, 1-2 ek víz, durvára vágott dió
1. A margarint simára kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, míg egyenletes masszát kapunk.
2. Apránként hozzákeverjük a tojást.
3. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd lassan összekeverjük a kapott masszával.
4. A tejet evőkanalanként belekeverjük.
5. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített (175-200 Celsius-fok) sütőbe tesszük.
6. A porcukrot 1-2 evőkanál vízzel lassú tűzön állandóan kevergetve néhány percig amíg a cukor teljesen fel nem oldódik melegítjük. Forralni nem szabad.
7. Még melegen bevonjuk vele a kuglófot.
8. Durvára vágott diót szórunk rá.
-először e krémet készitjük el -a vajat felolvasztjuk -hozzáadjuk a tejet + a többi hozzávalót -folyamatosan kevergetjük -a tűzről levesszük -hülni hagyjuk -az é...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: KönnyűA lisztet sót,cukrot összekeverjük,hozzáadjuk a zsírt,a tojásokat és a tejet.Nagyjából összegyúrjuk hogy ragacsos legyen.A tésztát jól belisztezett deszkán kb 5-7mm vastagra nyútju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a sütőporral, a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, ezután vékony sugárban hozzáadjuk a tejet, fél citrom levét és reszelt héját, a kakaót és a lisztet. Kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűélesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni.. ha meg kelt kinyújtan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű