Családireceptkönyv.hu

Csokipudingos csavart csiga


Írta:

Elk. idő: 80
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-4 dl tej

-5 dkg élesztő

-60 dkg liszt

-3 db.tojássárgája

-2 evőkanál étolaj

-6 dkg cukor

-1 csipet só

-Kenéshez

-1-2- tojássárgája

TÖLTELÉK

-10 dkg vaj
--2 evőkanál kakaó

12.,5 dkg cukor

-1 csomag csokoládés pudingpor ( főzős )

-2.,5 dl tej

Elkészítés:


-először e krémet készitjük el

-a vajat felolvasztjuk

-hozzáadjuk a tejet + a többi hozzávalót

-folyamatosan kevergetjük

-a tűzről levesszük

-hülni hagyjuk

-az élesztőt felfuttatjuk

-minden hozzávalót összekeverünk + a felfutott élesztőt

-jól kidolgozzuk ,dagasztjuk

-kelni hagyjuk 1 óra hosszat

-lesztezett felületre botítjuk ,kicsit átdolgozzuk .jó nagyra kinyújtjuk

-felét rmegkenjük a krémmel a másik felét ráhajtjuk és 2 cm csíkokat vágunk ( lehet a pizza vágóval is vágni)

-a csikokat megcsavarjuk majd csiga formába igazitjuk

-sütőpariros tepsibe rakjuk

-még 1/2 órát pihentettjük

-tojássárgájával lekenjük

-180 fokon kb-20-25 perc alatt megsütjük

Csokipudingos csavart csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szilvalekváros bukta
Szilvalekváros bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A foszlós kalács rejtelmei
A foszlós kalács rejtelmei

CímlapA foszlós kalács rejtelmei A foszlós kalács rejtelmei petra Húsvét 2015. március 5. 2 Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Farsangi fánk
Farsangi fánk

: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Pacsni
Pacsni

A langyos tejben keverjünk el egy teáskanál kristálycukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt, enyhén keverjük el azt is, és tegyük félre nagyjából tíz percre, hogy az élesztő felfuth...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk