-4 dl tej
-5 dkg élesztő
-60 dkg liszt
-3 db.tojássárgája
-2 evőkanál étolaj
-6 dkg cukor
-1 csipet só
-Kenéshez
-1-2- tojássárgája
TÖLTELÉK
-10 dkg vaj
--2 evőkanál kakaó
12.,5 dkg cukor
-1 csomag csokoládés pudingpor ( főzős )
-2.,5 dl tej
-először e krémet készitjük el
-a vajat felolvasztjuk
-hozzáadjuk a tejet + a többi hozzávalót
-folyamatosan kevergetjük
-a tűzről levesszük
-hülni hagyjuk
-az élesztőt felfuttatjuk
-minden hozzávalót összekeverünk + a felfutott élesztőt
-jól kidolgozzuk ,dagasztjuk
-kelni hagyjuk 1 óra hosszat
-lesztezett felületre botítjuk ,kicsit átdolgozzuk .jó nagyra kinyújtjuk
-felét rmegkenjük a krémmel a másik felét ráhajtjuk és 2 cm csíkokat vágunk ( lehet a pizza vágóval is vágni)
-a csikokat megcsavarjuk majd csiga formába igazitjuk
-sütőpariros tepsibe rakjuk
-még 1/2 órát pihentettjük
-tojássárgájával lekenjük
-180 fokon kb-20-25 perc alatt megsütjük
CímlapA foszlós kalács rejtelmei A foszlós kalács rejtelmei petra Húsvét 2015. március 5. 2 Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyek...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben keverjünk el egy teáskanál kristálycukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt, enyhén keverjük el azt is, és tegyük félre nagyjából tíz percre, hogy az élesztő felfuth...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes