75 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
csipet só
1,5 dl étolaj
4,5 dl langyos tej
töltéshez: kakaópor, porcukor
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. (kb. A4-es lap méretűre) Megkenjük étolajjal, megszórjuk a porcukros kakaóval. Feltekerjük és kisebb háromszög formára vágjuk. Papírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és kelesztjük még 15-20 percet.
Mindegyik tésztával így járunk el. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a kis kakaós tekercseket megsütjük.
Szerintem működik fahéjas - mákos - diós- mandulás töltelékkel
Elkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő....
Elkészítési idő: 2 óraA hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem les...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: