75 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
csipet só
1,5 dl étolaj
4,5 dl langyos tej
töltéshez: kakaópor, porcukor
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. (kb. A4-es lap méretűre) Megkenjük étolajjal, megszórjuk a porcukros kakaóval. Feltekerjük és kisebb háromszög formára vágjuk. Papírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és kelesztjük még 15-20 percet.
Mindegyik tésztával így járunk el. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a kis kakaós tekercseket megsütjük.
Szerintem működik fahéjas - mákos - diós- mandulás töltelékkel
6 db házi almát hasábokra vágtam és egy torta formába raktam őket, amit előtte kókuszolajjal kikentem. Egy tálban 120 g cukrot, 1 vanilia cukrot, fahéjat, 3 tojás sárgáját összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó. A fele lisztet beleszitáljuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 1 dl-nyit mokkáskanál cukorral, pici sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a 4 dkg cukorral, mélyedést készítünk, beleöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes