Cesto: 250 g hladká múka, 1/2 malej lyžičky soli, 4 veľké
lyžice oleja, 125 ml vlažná voda. Vymiesime cca. Za 20
až 30 minut, hladké, jemné, vláčne cesto. Cesto
vložíme, na minimálne pol hodiny odpočívať, do
mikrotenovenoveho sáčku, z vnútra potrety olejom.
Na stôl dáme biely obrus, v strede pomúčime
polohrubou múkou, vyklopíme cesto a v strede stola
rozvaľkáme na obdĺžnik, rovnomerne podľa stola.
Cesto ťaháme na celý povrch stola. Cesto
pokvapkáme rztopenym maslom po celej ploche.
Na 1/3 dáme plnku, najprv mak, alebo orechy, potom
postrúhané jablká, práškový cukor, mletu škoricu,
hrozienka a nakoniec polejeme roztopeným maslom
cca.125 g. Previsajuce konce cesta okolo obrezeme a
pomocou obrusa stočíme. Rozdelime na tri casti,
uložíme na papier na pečenie na plech. Pečieme cca
20-25 minut, vo vopred vyhriatej rúre pri teplote
250 st. C.
Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimixerelni sütőpapiros tepsibe tenni és meggyel telerakni, 180 fokon kb 35 percet sütni.
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA leveles minden tészta királya, a legelőkelőbb péksütemények alapanyaga. Könnyű és súlyos, réteges, roppanós és puha, nedves és száraz érzetek tökéletes keveredése. Sósan, édesen,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes