tésztához: 56,5 dkg finomliszt, 1,5 csomag sütőpor, 37,5 dkg cukor, 3,75 dl napraforgó olaj, 8 db tojás, 4 ek cukrozatlan kakaópor, 2 csomag vaníliás cukor, 190 ml víz, a krémhez: 1000 ml hulala, 2 csomag zselatinfix (gyors), 1 fél citromból nyert citromlé, 0,5 kg barackbefőtt
1. A lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, vaníliás cukrot, tojást, olajat és vizet jól összekeverjük, majd a lisztes-sütőporos keveréket hozzáadjuk.
2. A kikevert tésztát elfelezzük, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
A 28 cm-es kerek formánkat kivajazzuk, majd a tésztát úgy kanalazzuk bele, hogy mindig a közepére halmozunk egy sima és egy kakaós adagot, ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogy.
3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a kuglóftésztát.
4. A Hulala habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gyors zselatint és a fél citrom levét.
5. Ha kuglóftésztánk megsült, hűtsük ki, majd felezzük el.
6. A torta alsó részére halmozzuk rá a fél barackokat, borítsuk be a tejszínhab 3/4-ed részével, tegyük rá a felső részt. A maradék tejszínhabbal vonjuk be a tortánkat, és díszítsük kedvünkre.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28 cm
költség: 1500 Ft
◾️A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük (nem szabad forralni, csak melegíteni). ◾️Ezután hagyjuk picit hűlni. ◾️Addig a gyümölcsöket apróra vágjuk. ◾️A tejszín...
Elkészítési idő: 30 perc+pihenőA pudingokat megfőzzük, félretesszük hűlni. Közben 4 dl kávéba teszünk 2-2 teáskanál rumot és cukrot. Ebbe forgatjuk meg a piskótákat, majd tortaformába rakosgatjuk. A kicsit kihű...
Elkészítési idő:A sárgájákat keverjük ki a 2 dkg cukorral, és adjuk hozzá a narancs levét és héját. A fehérjét verjük habbá a 10 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük...
Elkészítési idő: