menu

Családireceptkönyv.hu

Lebbencsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg lebbencs tészta, 1 fej vöröshagyma, 1 ek fűszerpaprika, 3 db KNORR erőleve kocka, 30 dkg tisztított burgonya, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben ropogósra sütjük.

2. A zsírjában megpirítjuk a lebbencs tésztát, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, összekeverjük, és megszórjuk a fűszerpaprikával.

3. Az egészet fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel és belemorzsoljuk az erőleves kockákat.

4. Ha felforrt hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, és az aprított petrezselymet.

5. Közepes tűzön néha megkeverve készre főzzük, majd tálaláskor tányérokba merjük, és forrón kínáljuk.

Lebbencsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boros almaleves
Boros almaleves

Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Kínai csirkeleves
Kínai csirkeleves

A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd feh...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Csontleves karajcsontból
Csontleves karajcsontból

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: éva
Tárkonyos húsgombóc leves
Avatar András Kedvelnék
Tárkonyos húsgombóc leves

A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal és félretesszük. Az olajat egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk