10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg lebbencs tészta, 1 fej vöröshagyma, 1 ek fűszerpaprika, 3 db KNORR erőleve kocka, 30 dkg tisztított burgonya, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem
1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben ropogósra sütjük.
2. A zsírjában megpirítjuk a lebbencs tésztát, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, összekeverjük, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
3. Az egészet fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel és belemorzsoljuk az erőleves kockákat.
4. Ha felforrt hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, és az aprított petrezselymet.
5. Közepes tűzön néha megkeverve készre főzzük, majd tálaláskor tányérokba merjük, és forrón kínáljuk.
1 kg csirkemellet lepirítok 3 ek oliva olajon Amikor kezd pirulni, ráreszelek 4 gerezd fokhagymát, hüvelykujjnyi gyömbért és 2 nagy fej vöröshagymát. Ezután rádobom a kb 60 dkg c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet. 2. Amikor a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű