1 kg krumpli, 1 tojás, só, fekete bors, 30 dkg csirkemáj, 1 cs petrezselyem apróra vágva, liszt, amennyit a krumpli felvesz
1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást.
2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel.
3. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel.
4. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el.
5. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utánafűszerezzük ízlés szerint.
6. Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).
7. Lehet hideg tejföllel is enni húsok mellé.
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a szódabikarbónát, fűszereket, majorannát és lisztet. Rakjuk aprítógépbe a többi hozzávalót és daráljuk krémesre. Öntsük a lisztes keverékhez a májas turmixot és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű