1 kg krumpli, 1 tojás, só, fekete bors, 30 dkg csirkemáj, 1 cs petrezselyem apróra vágva, liszt, amennyit a krumpli felvesz
1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást.
2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel.
3. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel.
4. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el.
5. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utánafűszerezzük ízlés szerint.
6. Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).
7. Lehet hideg tejföllel is enni húsok mellé.
Összegyúrni, formázni és forró olajba kisütni!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított és apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a margarint. Hagyjuk egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel. Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, megpároljuk, tepsibe tesszük, leöntjük fűszeres Pilos 0,1%os joghurttal, teszünk rá light sajtot és sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű