makaróni 25 dkg, vaj 8 dkg, reszelt Pannónia sajt 20 dkg, ketchup 1 dl, só
1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
2. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét.
3. Nem keverjük meg, csak fedővel letakarva jól összerázzuk.
4. Tálra borítjuk, tetejére öntjük a ketchupot és meghintjük a maradék reszelt sajttal.
5. Párolt szárnyas-, sertés- és marhahúsokhoz kitűnő köret.
- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). -...
Elkészítési idő: 1 óraTedd a hozzávalókat bátran egy turmixgépbe, és turmixold 15 másodpercig össze. Melegíts elő egy serpenyőt kis vajjal, vagy egy merőkanállal halmozz tenyérnyi kupacokat rá. Ha barn...
Elkészítési idő:4-5 darab krumplit meghámozunk s lereszeljük a fogacsos reszelőn /citrom reszelő csak nagyban/. Ütök bele 1 egész tojást, sót és meggyúrom finom lisztel , amennyit felvesz a tészta...
Elkészítési idő: