1/2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, vaj, rozmaring (kb. 10 centis ágacska), 5-6 levél zsálya, só, bors
1. Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra.
2. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom.
3. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fűszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütőbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.
4. Akkor jó, ha enyhén sárgásbarna árnyalatú, a konyha pedig illatozik a fűszerektől.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azon...
Elkészítési idő: 40.50 perc Nehézség: KönnyűCukkini falatok ropogosra sütve, nálunk rántott húsi mellé lessz. Vagy akár magában próbáljátok ki centi vastagra vágtam , fokhagymás tejfőllel megkened kis bakon szalonna és sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű