1/2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, vaj, rozmaring (kb. 10 centis ágacska), 5-6 levél zsálya, só, bors
1. Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra.
2. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom.
3. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fűszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütőbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.
4. Akkor jó, ha enyhén sárgásbarna árnyalatú, a konyha pedig illatozik a fűszerektől.
A könt krumplit tojással, sajttal, lisztel , só, borssal összekavarom és gombócokat formálok belőle majd olajban kisütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük 190 fokra a sütőt. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyákat, és egészben (vagy ha nagyobbak, félbe vágva) főzzük a forrástól számítva 10 percig. A tepsibe beleteszünk 2...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűCikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű