20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 kanál olaj, só
töltelék: bacon szalonna, 1 fej hagyma, 2 db virsli, pár karika szalámi, sajt, kechup, pirospaprika
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
2. Kétszeresére kelesztjük.
3. Mikor megkelt, kinyújtjuk és nagy kerek kizsírozott formában (30 cm átmérőjű) félig megsütjük.
4. Míg sül elkészítjük a tölteléket: bacon szalonnát megolvasztunk, tepertőjét kiszedjük, zsírjában egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, megszórjuk piros paprikával.
5. Két db virslit karikára megvágunk és beleforgatjuk a paprikás zsírba.
6. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük kechuppel, rárakjuk a tepertőt és a hagymás virslit, szalámi darabkákat rakunk rá, megszórjuk paradicsompaprikából vágott darabkákkal és sajtot reszelünk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyérpizzához a lisztből, a sóból, a tejből és a tojásból csomómentes palacsintatésztát keverünk. Egy nagy sütőtepsit vékonyan meglocsolunk olajjal és elhelyezzük rajta a szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprése...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz15 dkg gombát lereszelünk és vajon addig párolunk, amíg a levét el nem párologtatja. Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szurokfűvel ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű