20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 kanál olaj, só
töltelék: bacon szalonna, 1 fej hagyma, 2 db virsli, pár karika szalámi, sajt, kechup, pirospaprika
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
2. Kétszeresére kelesztjük.
3. Mikor megkelt, kinyújtjuk és nagy kerek kizsírozott formában (30 cm átmérőjű) félig megsütjük.
4. Míg sül elkészítjük a tölteléket: bacon szalonnát megolvasztunk, tepertőjét kiszedjük, zsírjában egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, megszórjuk piros paprikával.
5. Két db virslit karikára megvágunk és beleforgatjuk a paprikás zsírba.
6. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük kechuppel, rárakjuk a tepertőt és a hagymás virslit, szalámi darabkákat rakunk rá, megszórjuk paradicsompaprikából vágott darabkákkal és sajtot reszelünk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát....
Elkészítési idő:1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...
Elkészítési idő:2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Összekeverjük a szószhoz valókat, majd rákenjük a tésztára. Sonkát, kukoricát, paradicsomot stb teszünk rá, majd reszelt sajttal megszórjuk....
Elkészítési idő: 1 óra