20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 kanál olaj, só
töltelék: bacon szalonna, 1 fej hagyma, 2 db virsli, pár karika szalámi, sajt, kechup, pirospaprika
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
2. Kétszeresére kelesztjük.
3. Mikor megkelt, kinyújtjuk és nagy kerek kizsírozott formában (30 cm átmérőjű) félig megsütjük.
4. Míg sül elkészítjük a tölteléket: bacon szalonnát megolvasztunk, tepertőjét kiszedjük, zsírjában egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, megszórjuk piros paprikával.
5. Két db virslit karikára megvágunk és beleforgatjuk a paprikás zsírba.
6. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük kechuppel, rárakjuk a tepertőt és a hagymás virslit, szalámi darabkákat rakunk rá, megszórjuk paradicsompaprikából vágott darabkákkal és sajtot reszelünk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
1. A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom és megszórom a görög fűszerkeverékkel. 2. Kb. negyedórai "érést" követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból, egy rugalmas tészta lesz, amit nem kell keleszteni!!! A töltelék: 3 tojássárgáját simára keverünk - 1 db ráma margarinnal és 2 tubus pizzakrémmel. A tészt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz