60 dkg lisz, t2,5 dl tej, 1 tojás, 6 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, pici só, 3 ek cukor
1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe.
2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és minden kupacból nyújtunk egy kb 20 x 20 cm-es négyzetlapot, a két átlója mentén elvágjuk, és az így kapott 4 háromszöget pont ellentétesen a kiflisodrás irányával összesodorjuk (vagyis nem lesz rajta kis helyes fül a végén, mert azzal kezdjük és az belülre kunkorodott).
3. A tekercs két végét behajtjuk és úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtott részek alul legyenek.
4. Az így kapott 16 db Molnárkát a tepsiben még 40 percig kelesztjük, majd tojással megkenve, közepesen meleg sütőben, 20 percig sütjük.
A mozarellát és a kókuszkrémet ( mascarponét ) egy mikrózható tálba tesszük és 1 percig mikrózzuk, majd meg keverjük, majd vissza 1 percre, majd megint keverés. Ezt addig csináljuk...
Elkészítési idő:Az első körös alapanyagokat keverjük össze, takarjuk le, majd tegyük félre langyos helyre legalább 12 órára. Az sem baj, ha hosszabb ideig nem nézünk felé, én esténként szoktam bek...
Elkészítési idő:ezek
Elkészítési idő: