60 dkg lisz, t2,5 dl tej, 1 tojás, 6 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, pici só, 3 ek cukor
1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe.
2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és minden kupacból nyújtunk egy kb 20 x 20 cm-es négyzetlapot, a két átlója mentén elvágjuk, és az így kapott 4 háromszöget pont ellentétesen a kiflisodrás irányával összesodorjuk (vagyis nem lesz rajta kis helyes fül a végén, mert azzal kezdjük és az belülre kunkorodott).
3. A tekercs két végét behajtjuk és úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtott részek alul legyenek.
4. Az így kapott 16 db Molnárkát a tepsiben még 40 percig kelesztjük, majd tojással megkenve, közepesen meleg sütőben, 20 percig sütjük.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk a tésztát. Ha letelt a kelési idő akkor két cipóra v...
Elkészítési idő: 1 óraA megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve. A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára dagasztjuk (ez durván egy óra). Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütötte...
Elkészítési idő:Dagasztás után 1 ó kelesztés majd átmozgatás 1/2 kelesztés kibélelt jénaiba még 1/2 ó kelesztés . Előmelegitett sütőbe 1ó sütés !
Elkészítési idő: