60 dkg lisz, t2,5 dl tej, 1 tojás, 6 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, pici só, 3 ek cukor
1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe.
2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és minden kupacból nyújtunk egy kb 20 x 20 cm-es négyzetlapot, a két átlója mentén elvágjuk, és az így kapott 4 háromszöget pont ellentétesen a kiflisodrás irányával összesodorjuk (vagyis nem lesz rajta kis helyes fül a végén, mert azzal kezdjük és az belülre kunkorodott).
3. A tekercs két végét behajtjuk és úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtott részek alul legyenek.
4. Az így kapott 16 db Molnárkát a tepsiben még 40 percig kelesztjük, majd tojással megkenve, közepesen meleg sütőben, 20 percig sütjük.
Az öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam. Konyharuhával letakarva langyos hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBriós: Helyezze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet a robotgép táljába. Ezután körülbelül 4 percig dagasztjuk. 2. lépés – A vajat darabokra vágjuk, és a dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű