menu

Családireceptkönyv.hu

Molnárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg lisz, t2,5 dl tej, 1 tojás, 6 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, pici só, 3 ek cukor

Elkészítés:


1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe.

2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és minden kupacból nyújtunk egy kb 20 x 20 cm-es négyzetlapot, a két átlója mentén elvágjuk, és az így kapott 4 háromszöget pont ellentétesen a kiflisodrás irányával összesodorjuk (vagyis nem lesz rajta kis helyes fül a végén, mert azzal kezdjük és az belülre kunkorodott).

3. A tekercs két végét behajtjuk és úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtott részek alul legyenek.

4. Az így kapott 16 db Molnárkát a tepsiben még 40 percig kelesztjük, majd tojással megkenve, közepesen meleg sütőben, 20 percig sütjük.

Molnárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
0. Mini bagett
0. Mini bagett

Az öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sóvirágos kenyérspirál
Sóvirágos kenyérspirál

25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam. Konyharuhával letakarva langyos hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Vaníliakrémes olasz briós
Vaníliakrémes olasz briós

Briós: Helyezze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet a robotgép táljába. Ezután körülbelül 4 percig dagasztjuk. 2. lépés – A vajat darabokra vágjuk, és a dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Pihe-puha lekváros bukta
Pihe-puha lekváros bukta

A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk