1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só
1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.
2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.
3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.
5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.
6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.
12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy...
Elkészítési idő:Megmossuk az uborkát majd legyaluljuk A hozzávalókat összekeverjük és 1 napot állni hagyjuk. Többször átkeverjük hogy egyenletes legyen, Utána üvegekbe rakjuk saját levében, jól l...
Elkészítési idő:Az ecetet az olajjal, cukorral és a sóva felforraljuk. Majd a lébe beletesszük a züldségeket és 5 percig főni hadjuk. A csalamádét levével tiszta üvegekbe merjük és száraz dunsztba...
Elkészítési idő: