1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só
1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.
2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.
3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.
5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.
6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.
A hozzávalókat legyaluljuk, összevágjuk, majd hozzáteszünk 1 tk. sót, 1 marék cukrot, 1 dl 10%-os ecetet, 1 tk. egész fekete borsot, 1-2 babérlevelet, fél kk. citromsavat és fél kk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesCastraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKonzerváláshoz legjobb kicsi, kemény uborkákat használni, lehetőség szerint egyforma méretűeket és szabályos formájúakat. Az átválogatott, megmosott uborkákat 6-8 órán keresztül hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tormákat megpucoljuk, lereszeljük. Elkészítjük a cukros, őrölt borsos, ecetes vizet – kb fél litert –, melyet a tormára öntünk. Az üvegeket lezárva, hűtőben tárolva fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű