Családireceptkönyv.hu

Nyár illata savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só

Elkészítés:


1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.

2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.

3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.

4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.

5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.

6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.

Nyár illata savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Ez a csalamádé kicsit macerásnak tűnik, de megéri a fáradságot. Gyakorlatilag az előkészületek kerülnek több időbe, a többi már a kétszeri lé forralással is csak rövid időt vesz id...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyes savanyúság (paleo)
Vegyes savanyúság (paleo)

Az alaposan megmosott zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTASALÁTA *
KÁPOSZTASALÁTA *

A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. A megmosott kaprot az üveg aljára teszem, erre jön a szintén alaposan megmosott uborka. 2. Ha télire teszem el, akkor nem vagdosom be az oldalán, és kisebbeket használok. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk