menu

Családireceptkönyv.hu

Nyár illata savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só

Elkészítés:


1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.

2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.

3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.

4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.

5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.

6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.

Nyár illata savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk, összevágjuk, majd hozzáteszünk 1 tk. sót, 1 marék cukrot, 1 dl 10%-os ecetet, 1 tk. egész fekete borsot, 1-2 babérlevelet, fél kk. citromsavat és fél kk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Castraveti in otet(bulgaresti)
Castraveti in otet(bulgaresti)

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Vörös ribizlivel konzervált uborka
Vörös ribizlivel konzervált uborka

Konzerváláshoz legjobb kicsi, kemény uborkákat használni, lehetőség szerint egyforma méretűeket és szabályos formájúakat. Az átválogatott, megmosott uborkákat 6-8 órán keresztül hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Torma - ecetes
Torma - ecetes

A tormákat megpucoljuk, lereszeljük. Elkészítjük a cukros, őrölt borsos, ecetes vizet – kb fél litert –, melyet a tormára öntünk. Az üvegeket lezárva, hűtőben tárolva fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk