50 dkg fehér kenyérliszt BL 80, 350 ml víz, 1/2 tk cukor, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok.
2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon 10-12 óra hosszat.
3. Ezután átforgatom gombóccá és egy nagyobb fedeles műanyag dobozban beteszem a hűtőbe. Innen veszem ki az éppen szükséges mennyiséget, 7-10 napig nyugodtan használható.
Lágy tésztát dagasztani (gyúrni is lehet) ha megkelt, ezt is szoktam hajtogatni , utána fél óra pihentetés, de nem muszáj hajtogatni, de szebb lesz. Formázás után a tepsibe is let...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: normál kenyér - Szín: közép
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk - ha lágy lenne a tészta, adjunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKinyújtuk kb. 3mm vastagságúra majd felcsavarjuk és 18 darabra vágjuk fel. Minden darabkát külön vékonyra nyújtunk és forró olajban megsütjük. Porcukorral, különböző lekvárokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű