50 dkg fehér kenyérliszt BL 80, 350 ml víz, 1/2 tk cukor, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok.
2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon 10-12 óra hosszat.
3. Ezután átforgatom gombóccá és egy nagyobb fedeles műanyag dobozban beteszem a hűtőbe. Innen veszem ki az éppen szükséges mennyiséget, 7-10 napig nyugodtan használható.
élesztő futtatni,tej,cukor dagasztó edénybe liszt, bele az élesztő,sikér,víz kicsit összedolgozni majd hozzá a só. Dagasztani. 40-60 perc kelni. Formázni. 180 fok kb.35 perc süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belerakom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztát d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. nap: 3 ek lisztet és 3 ek vizet egy tisztára mosott befőttes üvegben villával összekevertem. Rácsavartam a kupakját, és a konyhapulton pihentettem. 2. nap: Megjelentek az els...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/782197921931641/posts/1809695639181859/?__cft__[0]=AZUW8brCUf33U-7axj6U5h37iuhRMVPFuKKUeab_uCIiratjYa72duuk4hGPE8PS-97gkHUtpvyRH0q_UmOXPUIk4JVvilHga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű