80 dkg tyúk, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk pirospaprika, 30 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 kk liszt, 1 db babérlevél, só, egész bors, köménymag, petrezselyem
1. Az olaj felén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felengedve, beletesszük a feldarabolt tyúkot.
2. Megsózzuk, mérsékelt tűzön babérlevéllel, zúzott fokhagymával, köménymaggal fűszerezve, megpároljuk.
3. Amikor a tyúk puhulni kezd, felengedjük 1,5 liter vízzel, és a kis kockákra vágott burgonyát beletéve, megfőzzük.
4. Rózsaszínű rántást készítünk a másik evőkanál olajból a liszttel, kevés hideg vízzel felengedve simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest.
5. Hozzáadjuk a leszűrt vágott zöldbabot, és a tejföllel néhány percig forraljuk.
A zöldségeket a fokhagymával megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. Elkészítjük a tejfölös rántást: kis olajon megpirítunk 1 púpos ek. lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brok...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk fel. A húst daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra, ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel, adjunk hozzá 1 csokor fi...
Elkészítési idő: 20+55 perc Nehézség: Könnyű