1 kg paradicsom, liszt, zsír, pirospaprika, zellerlevél, só
1. Négy személyre számíts 1 kg friss paradicsomot.
2. Főzd meg egy kevés vízzel, majd törd át szitán. (Télen egy kis doboz paradicsomkonzervet használj fel.)
3. Csinálj szép piros rántást, ereszd fel a paradicsom levével, sózd meg, és főzz bele egy-két zellerlevelet vagy zöldpetrezselymet.
4. Burgonyás galuskával vagy zsírban pirított zsemlekockával tálald.
1. A hagymát megdinszteljük, mehet rá a hús, picit fedő alatt párolom. Utána mehetnek rá a zöldségek, kicsit pirítom, és felöntöm vízzel. A paradicsom és paprika egyben menjen bele...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit egy kisebb lábosban felöntjük vízzel, és sóval ízesítve feltesszük főzni. Mi egy kanálnyi házi készítésű ételízesítőt is tettünk bele, amelyben apróra összevágott zelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű