menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paradicsom, liszt, zsír, pirospaprika, zellerlevél, só

Elkészítés:


1. Négy személyre számíts 1 kg friss paradicsomot.

2. Főzd meg egy kevés vízzel, majd törd át szitán. (Télen egy kis doboz paradicsomkonzervet használj fel.)

3. Csinálj szép piros rántást, ereszd fel a paradicsom levével, sózd meg, és főzz bele egy-két zellerlevelet vagy zöldpetrezselymet.

4. Burgonyás galuskával vagy zsírban pirított zsemlekockával tálald.

Paradicsomleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Tejfölös bableves
Tejfölös bableves

1. A hagymát megdinszteljük, mehet rá a hús, picit fedő alatt párolom. Utána mehetnek rá a zöldségek, kicsit pirítom, és felöntöm vízzel. A paradicsom és paprika egyben menjen bele...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkolit egy kisebb lábosban felöntjük vízzel, és sóval ízesítve feltesszük főzni. Mi egy kanálnyi házi készítésű ételízesítőt is tettünk bele, amelyben apróra összevágott zelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagyma krémleves
medvehagyma krémleves

A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk