rizs 25 dkg, füstölt szalonna 5 dkg, zsír 5 dkg, vöröshagyma 5 dkg, paradicsom 40 dkg, zöldpetrezselyem 1 cs, reszelt Pannónia sajt 15 dkg, őrölt bors, só
1. A szokásos módon párolt rizst készítünk.
2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
4. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a serpenyő rázogatásával 2-3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
5. Az egészet a párolt rizshez adjuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük.
6. Önálló fogásként is kitűnő vacsora, de sült vagy főtt virslihez, különböző roston sült húsokhoz is kínálhatjuk.
A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben ázta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük. Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot. Fedővel lefedve néhány percig...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű