rizs 25 dkg, füstölt szalonna 5 dkg, zsír 5 dkg, vöröshagyma 5 dkg, paradicsom 40 dkg, zöldpetrezselyem 1 cs, reszelt Pannónia sajt 15 dkg, őrölt bors, só
1. A szokásos módon párolt rizst készítünk.
2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
4. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a serpenyő rázogatásával 2-3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
5. Az egészet a párolt rizshez adjuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük.
6. Önálló fogásként is kitűnő vacsora, de sült vagy főtt virslihez, különböző roston sült húsokhoz is kínálhatjuk.
1. A galuskához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk. A hag...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Megszórjuk a sóval, kicsit állni hagyjuk, míg levet ereszt. Beleütjük a tojásokat, megborsozzuk, alaposan összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a lencsét 2 csésze vízzel egy edénye, majd forraljuk fel. Főzzük 10-12 percig, amíg a lencse félkész lesz. Vegyük le a tűzről és szűrjük le, a vizét ne öntsük ki. 2. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű