40 dkg hosszúmetélt, só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 60 dkg darált sonka, 1 doboz kockázott konzerv paradicsom, 4 kocka KNORR fokhagymás ízbomba, 2,5 dl tejföl, 4 tojás, zsemlemorzsa
1. A hosszúmetéltet sózott forrásban lévő vízben kifőzzük, és leszűrjük.
2. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a darált sonkát.
3. 4-5 percet tovább pirítjuk, majd felöntjük a kockázott paradicsom konzervvel.
4. Ha felforrt belemorzsoljuk a fokhagymás ízbombát, és készre főzzük.
5. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat majd beleforgatjuk a főtt hosszúmetéltet.
6. Olajozott zsemlemorzsával beszórt tepsibe öntjük, és 190c-os sütőben pirosra sütjük.
7. Ha elkészült pár percet pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA TÉSZTÁT CSÍKOKRA VÁGJUK..... AZ ALMÁT MEGPUCOLJUK ÉS VÉKONY SZELETEKRE VÁGJUK EGYENKÉNT RÁ TESSZÜK A TÉSZTA.CSÍKOKRA 150 FOKON 30 PERC ALATT KÉSZRE SÜTJÜK
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű