1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor
1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.
2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.
3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.
4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.
5. Lefedve puhára pároljuk.
1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük. 2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót. 3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA rizst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajhoz adjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű