menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor

Elkészítés:


1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.

2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.

3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.

4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.

5. Lefedve puhára pároljuk.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dinsztelt káposzta
Dinsztelt káposzta

1. A besózott káposzta 1 órát áll, utána kinyomkodjuk. 2. A zsírba odatesszük párolódni úgy, hogy hozzáadjuk a hozzávalókat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós sültkrumpli
Ropogós sültkrumpli

Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Petrezselymes krumpli
Petrezselymes krumpli

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodp...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizibizi (paleo)
Rizibizi (paleo)

A kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra) A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk