1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor
1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.
2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.
3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.
4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.
5. Lefedve puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot, kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt. 4 nagyobb bögr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű