1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor
1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.
2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.
3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.
4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.
5. Lefedve puhára pároljuk.
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű- A májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk - A hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk - Bő, forró olajra dobjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.nosalty.hu/recept/churros-spanyol-edesseg
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű