1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor
1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.
2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.
3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.
4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.
5. Lefedve puhára pároljuk.
1. A besózott káposzta 1 órát áll, utána kinyomkodjuk. 2. A zsírba odatesszük párolódni úgy, hogy hozzáadjuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra) A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű