Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor

Elkészítés:


1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.

2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.

3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.

4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.

5. Lefedve puhára pároljuk.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Krokett
Krokett

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorz...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi májkrém
Házi májkrém

- A májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk - A hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk - Bő, forró olajra dobjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krumplis kenyér,
Krumplis kenyér,

A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sörtésztában sült hagymakarikák
Sörtésztában sült hagymakarikák

http://www.nosalty.hu/recept/churros-spanyol-edesseg

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk