Családireceptkönyv.hu

Pirított burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só

Elkészítés:


1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.

2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).

3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.

4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.

Pirított burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marinált zöldségek
Marinált zöldségek

Az olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalvétagombóc
Szalvétagombóc

A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután rászórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsó
Tepsiben sült zöldségek
Tepsiben sült zöldségek

http://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya
Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya

A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk