menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só

Elkészítés:


1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.

2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).

3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.

4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.

Pirított burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben aranybarnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a vajon. Ha megpirult, leh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslivirág
Virslivirág

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt rizs
Párolt rizs

A rizsfőzés alapszabálya : alapos mosás, áztatás, pirítás, megfelelő vízmennyiség a főzéshez, a fedőt nem emelgetjük főzés közben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Falusi burgonyafánk
Falusi burgonyafánk

1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk