burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só
1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.
2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).
3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.
4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.
Az olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután rászórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű