burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só
1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.
2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).
3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.
4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni. A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk. Forró, sós vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére (2-3 perc alatt) akkor 1 ek zsíron megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű