Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szalvétagombóc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 5 db szikkadt, de nem száraz zsömle
• 1-2 ek vaj
• 2 fej vöröshagyma
• 20 dkg liszt
• 2 dl tej
• 2 tojás
• 1 fél maroknyi petrezselyem zöld
• só és bors

Elkészítés:


A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután rászórjuk a petrezselyem zöldet is, majd alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, beleütjük a két tojás - és csomómentesre keverjük a két összetevőt. Felöntjük tejjel az alapot, majd szintén keverünk-kavarunk, (csomómentes, palacsintatészta állagú keverék legyen).
Ebbe az alapba beledobáljuk a pirított zsemle kockákat, meg a hagymás cuccot, majd sózzuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet. Ezt követően kiterítünk folpackot, majd a cucc felét rákanalazzuk. Összetekerjük a fóliát, egy szaloncukort alakítunk ki. Ezt betekerjük alufóliába, majd a másik adaggal ugyanezt megismételjük.
Az elkészült két hengert 20-25 perc alatt egy lábasban megfőzzük, majd kitesszük őket hűlni.

Miután kihűltek, kicsomagoljuk mindkettőt, majd éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk a szaftos, mártásos főételünkhöz.

Szalvétagombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás gofri
Burgonyás gofri

A burgonyát héjában megfőztem. Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem. A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam. A tojások sárgá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói zöldségköret (Mirelit)
Mexikói zöldségköret (Mirelit)

Az olajat megforrósítjuk , a fagyasztóból kivett zöldséget egyenesen beletesszük. Véletlenül se olvasszuk ki, és vizet se tegyünk alá !!!! Gyakori kevergetés mellett 7-8- perc ut...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sült gyöngyhagyma
Sült gyöngyhagyma

1. A hagymát megtisztítjuk. 2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zománcozott burgonya
Zománcozott burgonya

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, és meghámozom. Amikor kihűlt, szűrőbe teszem, hideg vízzel leöblítem, majd lecsepegtetem. A cukrot egy serpenyőben felolvasztom, s lapos k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk