• 5 db szikkadt, de nem száraz zsömle
• 1-2 ek vaj
• 2 fej vöröshagyma
• 20 dkg liszt
• 2 dl tej
• 2 tojás
• 1 fél maroknyi petrezselyem zöld
• só és bors
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután rászórjuk a petrezselyem zöldet is, majd alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, beleütjük a két tojás - és csomómentesre keverjük a két összetevőt. Felöntjük tejjel az alapot, majd szintén keverünk-kavarunk, (csomómentes, palacsintatészta állagú keverék legyen).
Ebbe az alapba beledobáljuk a pirított zsemle kockákat, meg a hagymás cuccot, majd sózzuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet. Ezt követően kiterítünk folpackot, majd a cucc felét rákanalazzuk. Összetekerjük a fóliát, egy szaloncukort alakítunk ki. Ezt betekerjük alufóliába, majd a másik adaggal ugyanezt megismételjük.
Az elkészült két hengert 20-25 perc alatt egy lábasban megfőzzük, majd kitesszük őket hűlni.
Miután kihűltek, kicsomagoljuk mindkettőt, majd éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk a szaftos, mártásos főételünkhöz.
A krumplikat hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra, majd főzzük őket puhára. Egy nagyobb tálban egy villa segítségével törjük össze a krumplit, majd adjuk hozzá a keményítőt, lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű