burgonya, só, olaj
1. A pirított burgonya omlós és ropogós lesz, ha meghámozzuk, felvágjuk, és utána hideg vízben 20 percig áztatjuk.
2. Áztatás után szárazra töröljük, és forró olajba tesszük.
3. Amint a burgonya megpuhul és üveges lesz, szűrőkanállal kivesszük az olajból, és hűlni hagyjuk.
4. Közvetlenül tálalás előtt újra nagyon forróra hevített olajba tesszük, és megpirítjuk.
5. Csak az elkészített burgonyát sózzuk meg.
Az apró krumplit beletettem egy tálba, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi, majd dobtam rá 2 teáskanál sót. Így könnyebben lejön a héja. Ezután következett a türelemjáték. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek. Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Tegyük a bulgurt egy tálba, öntsünk rá 1 pohár meleg vizet, hogy ellepje, és hagyjuk lefedve állni hagyni. 2. Keverjük össze a fűszereket, a paradicsom és paprika pasztával, g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű