burgonya, só, olaj
1. A pirított burgonya omlós és ropogós lesz, ha meghámozzuk, felvágjuk, és utána hideg vízben 20 percig áztatjuk.
2. Áztatás után szárazra töröljük, és forró olajba tesszük.
3. Amint a burgonya megpuhul és üveges lesz, szűrőkanállal kivesszük az olajból, és hűlni hagyjuk.
4. Közvetlenül tálalás előtt újra nagyon forróra hevített olajba tesszük, és megpirítjuk.
5. Csak az elkészített burgonyát sózzuk meg.
1. A felhasználási útmutató szerint vegyük ki a tésztát (ha szükséges nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra), és vágjuk 8 db kockára. 2. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy tűzálló tálat fokhagymával nagyon jól bedörzsölünk, majd nem túl vékonyan zsiradékkal kikenjük. 2. A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, a tepsi aljára szétterítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű