menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya, só, olaj

Elkészítés:


1. A pirított burgonya omlós és ropogós lesz, ha meghámozzuk, felvágjuk, és utána hideg vízben 20 percig áztatjuk.

2. Áztatás után szárazra töröljük, és forró olajba tesszük.

3. Amint a burgonya megpuhul és üveges lesz, szűrőkanállal kivesszük az olajból, és hűlni hagyjuk.

4. Közvetlenül tálalás előtt újra nagyon forróra hevített olajba tesszük, és megpirítjuk.

5. Csak az elkészített burgonyát sózzuk meg.

Pirított burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szégyenlős hagyma
Szégyenlős hagyma

1. A felhasználási útmutató szerint vegyük ki a tésztát (ha szükséges nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra), és vágjuk 8 db kockára. 2. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis-krumplis golyók
Virslis-krumplis golyók

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymás tejes burgonya
Fokhagymás tejes burgonya

1. Egy tűzálló tálat fokhagymával nagyon jól bedörzsölünk, majd nem túl vékonyan zsiradékkal kikenjük. 2. A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, a tepsi aljára szétterítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal

A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk