6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 1 csipet sütőpor
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal.
3. A tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet , elkezdem verni. és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadom és kemény habbá verem.
3. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját.
4. Belehintem az átszitált lisztet. és könnyedén összeforgatom.
5. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy csak az alját kenem vajjal, és lisztezem, (a sütőforma oldalát sohase vajazzuk meg, mert akkor összeseik a tésztánk) majd úgy simítom bele a piskótamasszát, hogy az a közepe fele alacsonyabb (vagyis homorú) legyen.
6. Beteszem az előmelegített sütőbe. 20 percig sütöm közepes lángon anélkül, hogy a sütőajtót nyitogatnám. Miután a piskóta nem szereti a gőzös sütőt, a résnyire nyitott sütőajtóhoz teszek egy hurkapálcikát és rázárom az ajtót. Így a keletkezett kis rés elegendő ahhoz, hogy a piskótából kiáramló gőz kiszökhessen a sütőből.
7. A megsült piskótát (tűpróbával ellenőrzöm) hagyom kihűlni, csak akkor vágom fel, ha a tészta teljesen kihűlt.
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alul-felül sütés programra, majd egy tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, és a külsejét alufóliába csomagoljuk, hogy ne tudjon víz becsoro...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládékat külön-külön 2,5 - 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSzeretem, mert egy nagy tálban elkészíthető. Először a tortaformát készítem elő. Az aljára sütőpapírt „szabok”, az oldalát vajazom, liszttel hintem. A tojások fehérjéjét egy nagyo...
Elkészítési idő: óra Nehézség: Könnyű