Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piskótalap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 1 csipet sütőpor

Elkészítés:


1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal.

3. A tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet , elkezdem verni. és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadom és kemény habbá verem.

3. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját.

4. Belehintem az átszitált lisztet. és könnyedén összeforgatom.

5. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy csak az alját kenem vajjal, és lisztezem, (a sütőforma oldalát sohase vajazzuk meg, mert akkor összeseik a tésztánk) majd úgy simítom bele a piskótamasszát, hogy az a közepe fele alacsonyabb (vagyis homorú) legyen.

6. Beteszem az előmelegített sütőbe. 20 percig sütöm közepes lángon anélkül, hogy a sütőajtót nyitogatnám. Miután a piskóta nem szereti a gőzös sütőt, a résnyire nyitott sütőajtóhoz teszek egy hurkapálcikát és rázárom az ajtót. Így a keletkezett kis rés elegendő ahhoz, hogy a piskótából kiáramló gőz kiszökhessen a sütőből.

7. A megsült piskótát (tűpróbával ellenőrzöm) hagyom kihűlni, csak akkor vágom fel, ha a tészta teljesen kihűlt.

Piskótalap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres túrótorta
Epres túrótorta

Piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banántorta szerecsendiós krémmel
Banántorta szerecsendiós krémmel

Banános torta Összekeverünk 5 dkg simalisztet, 3 dkg étkezési keményítőt, 1 teáskanál sütőport és 3 evőkanál csokidarát vagy csokireszeléket. 4 tojásfehérjét pici...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Gesztenyés krém tortába
Gesztenyés krém tortába

A két krémet összedolgozzuk + 1 vanília + esetleg rumot is lehet. A gesztenyepürét lereszeljük, 2/3-át a krémhez adjuk, a piskótalapokat megkenjük, a maradék reszelékkel díszítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Az eredeti dobostorta
Az eredeti dobostorta

A tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral. A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatj...

Elkészítési idő: 90+ perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk