6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 1 csipet sütőpor
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal.
3. A tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet , elkezdem verni. és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadom és kemény habbá verem.
3. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját.
4. Belehintem az átszitált lisztet. és könnyedén összeforgatom.
5. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy csak az alját kenem vajjal, és lisztezem, (a sütőforma oldalát sohase vajazzuk meg, mert akkor összeseik a tésztánk) majd úgy simítom bele a piskótamasszát, hogy az a közepe fele alacsonyabb (vagyis homorú) legyen.
6. Beteszem az előmelegített sütőbe. 20 percig sütöm közepes lángon anélkül, hogy a sütőajtót nyitogatnám. Miután a piskóta nem szereti a gőzös sütőt, a résnyire nyitott sütőajtóhoz teszek egy hurkapálcikát és rázárom az ajtót. Így a keletkezett kis rés elegendő ahhoz, hogy a piskótából kiáramló gőz kiszökhessen a sütőből.
7. A megsült piskótát (tűpróbával ellenőrzöm) hagyom kihűlni, csak akkor vágom fel, ha a tészta teljesen kihűlt.
A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal. 18 vagy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra, a kuglófformát kivajazzuk-kilisztezzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Watt-ra mikróba tesszük. Megvárjuk míg kihűlik majd 3-részre vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: Könnyű