6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 1 csipet sütőpor
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal.
3. A tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet , elkezdem verni. és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadom és kemény habbá verem.
3. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját.
4. Belehintem az átszitált lisztet. és könnyedén összeforgatom.
5. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy csak az alját kenem vajjal, és lisztezem, (a sütőforma oldalát sohase vajazzuk meg, mert akkor összeseik a tésztánk) majd úgy simítom bele a piskótamasszát, hogy az a közepe fele alacsonyabb (vagyis homorú) legyen.
6. Beteszem az előmelegített sütőbe. 20 percig sütöm közepes lángon anélkül, hogy a sütőajtót nyitogatnám. Miután a piskóta nem szereti a gőzös sütőt, a résnyire nyitott sütőajtóhoz teszek egy hurkapálcikát és rázárom az ajtót. Így a keletkezett kis rés elegendő ahhoz, hogy a piskótából kiáramló gőz kiszökhessen a sütőből.
7. A megsült piskótát (tűpróbával ellenőrzöm) hagyom kihűlni, csak akkor vágom fel, ha a tészta teljesen kihűlt.
1. 6 tojásból sütünk egy kakaós kör alakú piskótalapot. 2. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk. 3. 2 dl tejszínt egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és beletördeljük a csokit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény. Ezután kivajazott form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a kekszalapot, ami abból áll, hogy a hozzávalókat egy tálba öntöm és összedolgozom. KÉZZEL! Ha száraz lenne akkor egy pici habtejszínt még rakok bele. A kész „keksztész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű