Családireceptkönyv.hu

Pizzatészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kiló liszt, 2 lapos ek só, 1 evőkanál szárított oregano, frissen őrölt fekete bors, 2 cs szárított élesztő, 2 tk cukor, 6 deci langyos víz, 6 ek oliva olaj

Elkészítés:


1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.

2. Beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot.

3. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az olivaolajat is.

4. Kézi robotgéppel lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet.

5. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizza tésztát.

6. Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

7. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre.

8. A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizza mártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad.

9. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

Pizzatészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz Focaccia (Gábor a pék)
Olasz Focaccia (Gábor a pék)

Az elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis lángos a magyar "csoda" !!!
Krumplis lángos a magyar "csoda" !!!

A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Halas pizza
Halas pizza

A bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 20-30 dkg tonhalat citromos, sós vízben megfőzünk. A halhúst összemorzsoljuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk és a tésztára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Olaszos zabpizza csirkemellel
Olaszos zabpizza csirkemellel

Zabpizza alap A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk