1 kiló liszt, 2 lapos ek só, 1 evőkanál szárított oregano, frissen őrölt fekete bors, 2 cs szárított élesztő, 2 tk cukor, 6 deci langyos víz, 6 ek oliva olaj
1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.
2. Beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot.
3. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az olivaolajat is.
4. Kézi robotgéppel lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet.
5. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizza tésztát.
6. Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.
7. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre.
8. A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizza mártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad.
9. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.
1. Töltelék: a finomra vágott hagymát, lecsópaprikát kevés olajon megfonnyasztottam, majd rátettem a húst. 2. Mikor a hús pirulni kezdett, hozzáadtam a zúzott fokhagymát. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. 2. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2.5 dl vizet langyosra melegítünk, beletesszük a 2.5 dkg élesztőt és az egy teáskanál cukrot, majd megkelesztjük. Közben a 40 dkg lisztet, 1 ek. sót összekeverjük és összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűtetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes