1 kiló liszt, 2 lapos ek só, 1 evőkanál szárított oregano, frissen őrölt fekete bors, 2 cs szárított élesztő, 2 tk cukor, 6 deci langyos víz, 6 ek oliva olaj
1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.
2. Beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot.
3. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az olivaolajat is.
4. Kézi robotgéppel lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet.
5. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizza tésztát.
6. Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.
7. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre.
8. A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizza mártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad.
9. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.
Az elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 20-30 dkg tonhalat citromos, sós vízben megfőzünk. A halhúst összemorzsoljuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk és a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZabpizza alap A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű