50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell), 50 dkg csuszatészta (fodros kocka), 450 g tejföl, 25 dkg trappista sajt (reszelt), 5 dkg vaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (őrölt), majoránna ízlés szerint, 1 db füstölt hús kocka, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát.
3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani.
4. Sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük.
5. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
6. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
8. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
9. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk. A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk. Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levele...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: Nehéz