50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell), 50 dkg csuszatészta (fodros kocka), 450 g tejföl, 25 dkg trappista sajt (reszelt), 5 dkg vaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (őrölt), majoránna ízlés szerint, 1 db füstölt hús kocka, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát.
3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani.
4. Sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük.
5. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
6. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
8. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
9. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval. A kétféle sajtot lereszeljük, majd liszttel és a tojással összekeverjük. A szalonnával kör...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt a receptet nagyon sokféleképpen ellehet készíteni. Amit most megosztok a 16 éves fiam készítette el. Wokban készült. A kockára vágott csirkemellet és ahogy ő fogalmazta a julie...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA maradék csirkemellet-combot, fokhagymán, rozmaringon megpirítom, a zöldségeket blansírozom, fűszerezem őket: Egymás tetejére halmozom a zöldségeket a csirkemellet és a combot. az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárait kitörjük. A kalapojat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük őket. A darált pulykacombot és füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű