50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell), 50 dkg csuszatészta (fodros kocka), 450 g tejföl, 25 dkg trappista sajt (reszelt), 5 dkg vaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (őrölt), majoránna ízlés szerint, 1 db füstölt hús kocka, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát.
3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani.
4. Sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük.
5. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
6. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
8. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
9. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk be enyhén (számítva arra, hogy a bacon is sós). A tojásokat keverjük ki a liszttel és a tejszínnel. A sütőformát b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felvagdossuk, a megtisztított hagymával együtt és vajon pirítani kezdjük. A felszeletelt húst is hozzáadjuk és 4-5 percen át pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével, fű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű