20 dkg rizs, 5 dkg vaj, 10 dkg Pannónia sajt, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj, só
1. A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk.
2. Amikor elkészült, levesszük a tűzről.
3. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
4. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.
Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával. 2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni. 3. Konyhai robot gépben daráld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, jó sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A felhevített vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 2-3...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, megszárított karfiolt rózsáira szedem, sózom, borsozom, meglocsolom olívával Jénaiba teszem a rózsákat Rászitálom vékonyan a kakaóport. 180 fokos sütőben lefedve k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojást a lisztet és a sót fakanállal összekeverjük és adagoljuk hozzá a vizet amíg nem lesz se túl lágy se túl sűrű, aztán forr vízbe szaggatjuk amikor kész tésztaszűrővel hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz