20 dkg rizs, 5 dkg vaj, 10 dkg Pannónia sajt, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj, só
1. A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk.
2. Amikor elkészült, levesszük a tűzről.
3. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
4. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.
-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt -a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd -fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni majd sózzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMax. lángon felforrósítjuk a serpenyőt és amikor már füstöl, rádobjuk szárazon a kb. 2 marék zöldséget. A fent leírt mennyiséget egy serpenyőbe kb. 5-6 körben lehet lesütni. Nem sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megtisztítom, kockára vágom és megfőzöm, utána összetöröm. A 3 tojást, a 3 dkg. vajat, az 1 tk. zsírt, 1/2 dl tejfölt, a sót, őrölt borsot, szerecsendiót hozzáadom a tö...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Könnyű6 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam és lepirítottam. 2 db tojást 2 dl vízzel elkevertem, adtam hozzá 20 dkg lisztet, belemorzsoltam 2 dkg élesztőt, sót, borsot, egy késhegynyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű