80 dkg finomliszt, 30 dkg barna rozsliszt, 4 dkg élesztő, 1,5 dkg só, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, kevés tej, 5 dl meleg víz, 2-3 kanál étolaj
1. 2 dl langyos vízben 10 dkg rozsliszttel az élesztőt elkeverjük.
2. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk.
3. Ha jól megkelt az élesztő, akkor mély tálba öntjük, és hozzáadjuk az átszitált liszteket, a sót és az olvasztott vajat vagy margarint.
4. Jól összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet, és keverővilla segítségével nagyjából összedolgozzuk.
5. A tészta további dagasztását kézzel folytatjuk mindaddig, amíg az sima felületű nem lesz.
6. Ezután 2 órán át kelni hagyjuk meleg helyen, letakarva.
7. Ez idő letelte után a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kettéosztjuk, lazán átgyúrjuk, cipót formázunk belőle és zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
8. A cipók felületét kevés liszttel megszórjuk, 30-40 percig ismét kelesztjük, majd a megkelt cipók felületét tejes tojással megkenjük.
9. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 45-50 percig sütjük, amíg a kenyér felülete szép sárgásbarna lesz.
Langyos vízben felfuttatom az élesztőt,hozzáadom a kimért liszthez. Hozzáteszem a sót,olajat és kidagasztom. 1 óra kelesztés után ,formázom,jénaiba rakom,ismét kelesztem 20 percig,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit a hagymával tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a fűszereket. Elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Kezünkkel összedolgozzuk, közben hozzáöntjük a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Mehl mit dem Salz und dem Backpulver vermischen und dann den Joghurt und das Wasser unterkneten. Den Teig mit einer Folie abdecken und eine Stunde ruhen lassen. Aus dem Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű