30 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 ek tejföl, 2 dl tej, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 tubus sajtkrém, 15 dkg trappista sajt, 1 ek szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)
1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc.
2. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát.
3. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen.
4. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani.
5. Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem.
6. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik.
7. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk majd kétszeresére kelesztjük.Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,és egyenlő 27 részre osztjuk.20 részből formáljunk 35 cm hosszú kígyó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a fe...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA sajtot finomra reszeljük. A széthajtott tésztát háromszögekre vágjuk, a sajt 2/3-ad részével megszórjuk és 1 szelet sonkát fektetünk rá. A lelógó sonka szeletekre vágjuk,majd a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 teáskanál cukrot (az összmennyiségből), majd letakarva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék tejet, cukrot, meg a többi hozzávalót. Tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű