30 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 ek tejföl, 2 dl tej, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 tubus sajtkrém, 15 dkg trappista sajt, 1 ek szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)
1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc.
2. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát.
3. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen.
4. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani.
5. Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem.
6. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik.
7. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval,tojással,cukorral,élesztővel nem ragacsos könnyű tésztát kell kapnunk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen...
Elkészítési idő:A tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még...
Elkészítési idő: