30 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 ek tejföl, 2 dl tej, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 tubus sajtkrém, 15 dkg trappista sajt, 1 ek szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)
1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc.
2. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát.
3. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen.
4. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani.
5. Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem.
6. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik.
7. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Krumplinyomón áttöröm a krumplit, és a liszttel jól összekeverem. Végezetül hozzáadom a megkelt élesztőt, jól összegyúrom. Kelesztőtálban addig kelesztem, míg duplájára dagad....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és 4 ek langyos tejet. Hagyjuk 5 percig, hogy az élesztő megtegye a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű