160 ml víz, 200 ml tej, 2 ek cukor, 2 tk só, 2 ek olaj, 520 gr liszt, 2 tk élesztő, 5 dkg sajt, bármilyen lehet, minél több féle, annál jobb
1. A hozzávalókat a gépbe teszem, és a dagasztás programra állítom.
2. Ha leállt, lisztezett deszkán átgyúrom,és sütőpapíros jénai tálba teszem.
3. Bevágom 3 helyen, tetejére sajtot szórok, és 30 percig kelesztem.
4. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.
Kimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkevertem a sóval, a kovászokat a vízzel és összeállítottam a tésztát. Kevés olajjal meglocsoltam és 10 perc múlva könnyedén megdagasztottam, majd lefedve hagytam 30 per...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA magok kivételével az összes hozzávalót bekészítem a kenyérsütőgép üstjébe, elindítom a dagasztás programot. A gép végig nyitott tetővel dolgozik. A tészta ragacsosabb lesz, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öreg tésztát ,az élesztőt, a kimért mennyiségből 1 dl langyos vizet, 10 dkg lisztet a mézet jó alaposan összekeverünk. Galuska sűrűségűre. Lefedve állni hagyjuk addig, amíg felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes