Családireceptkönyv.hu

Savanyú uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka, 2,5 l víz, 2 dl ecet (20%-os), 5 ek cukor, 3 ek só, 1 tk bórkén, friss kapor ízlés szerint, 12 szem bors (üvegenként ), 1 db babérlevél, 1 kk mustármag, koriander ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.

2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.

3. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat.

4. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.

5. A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.

6. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.

Savanyú uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

Elkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Igazi Magyar gyors savanyúság
Igazi Magyar gyors savanyúság

Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé. A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd. Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele men...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúkáposzta saláta
Savanyúkáposzta saláta

A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt. A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FEJES SALÁTA FAGYASZTVA
FEJES SALÁTA FAGYASZTVA

Megmosom a salátát levelekre szedem és besózom, Majd teszek oda felkockázva füstölt szalonnát megsütöm majd teszek rá pár gerezd felkockázott fokhagymát és rá teszem a besózott sal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk