2 kg uborka, 2,5 l víz, 2 dl ecet (20%-os), 5 ek cukor, 3 ek só, 1 tk bórkén, friss kapor ízlés szerint, 12 szem bors (üvegenként ), 1 db babérlevél, 1 kk mustármag, koriander ízlés szerint
1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.
2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.
3. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat.
4. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.
5. A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.
6. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
A vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből,...
Elkészítési idő:Legyalultam az uborkát és az üveget kb félig raktam , jól lenyomkodtam. Majd sót raktam rá, utána tele raktam, ismét lenyomkodtam, hogy a tetejére só kerüljön. Most hagyom 1 kicsit...
Elkészítési idő:Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...
Elkészítési idő: