2 kg uborka, 2,5 l víz, 2 dl ecet (20%-os), 5 ek cukor, 3 ek só, 1 tk bórkén, friss kapor ízlés szerint, 12 szem bors (üvegenként ), 1 db babérlevél, 1 kk mustármag, koriander ízlés szerint
1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.
2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.
3. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat.
4. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.
5. A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.
6. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
Az üveg aljába helyezzük a kaprot, a tornát, a babérlevelet és a fűszereket. A dörzsivel alaposan megmosott kicsi uborkákat szorosan beállítják az üvegbe. A felöntőlevet felforra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot alaposan megmossuk, végeit levágjuk (fel is darabolhatjuk). Sós vízben megfőzzük a babot, majd szűrőlapáttal befőttes üvegbe szedjük. A visszamaradt sós vizet enyhén ecet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű