50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint
1. A hagymát megtisztítjuk.
2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)
3. A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külső rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc).
4. A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthető, ezért ügyeljünk arra, hogy időben leszűrjük.
5. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihűlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal.
6. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk.
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, apróbb kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm, kb. 25 perc (nem szétfőzni!). A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, picit megsózom, olajon puhára di...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítése: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Egy 22-24 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sajtot finomra reszeljük. A hagymát meghámozzuk, és uborkagyalun vékony kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz