Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült gyöngyhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk.

2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)

3. A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külső rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc).

4. A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthető, ezért ügyeljünk arra, hogy időben leszűrjük.

5. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihűlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal.

6. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk.

Sült gyöngyhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett cukkinihasáb parmezánnal
Grillezett cukkinihasáb parmezánnal

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőv...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HAGYMÁS KRUMPLI
HAGYMÁS KRUMPLI

A burgonyát meghámozom, apróbb kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm, kb. 25 perc (nem szétfőzni!). A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, picit megsózom, olajon puhára di...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tócsni recept
Tócsni recept

Elkészítése: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJSZÍNES KRUMPLI
TEJSZÍNES KRUMPLI

. Egy 22-24 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sajtot finomra reszeljük. A hagymát meghámozzuk, és uborkagyalun vékony kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk