menu

Családireceptkönyv.hu

Sült gyöngyhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk.

2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)

3. A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külső rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc).

4. A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthető, ezért ügyeljünk arra, hogy időben leszűrjük.

5. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihűlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal.

6. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk.

Sült gyöngyhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nokedli
Nokedli

Egy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a tojást, az olajat (vagy olvasztott zsírt) és a sót. Keverd össze a tésztát, és öntsd hozzá a vizet. A víz mennyisége függ a liszt nedvessé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tepsis krumpli, ahogy még nem láttad
Tepsis krumpli, ahogy még nem láttad

A burgonyákat megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy nagy lábasba dobjuk, majd forró vízzel felöntjük. Sózzuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Leszűrjük. Egy nagyobb t...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonya chips
Édesburgonya chips

Az édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem. Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyarózsák a sütőből
Sajtos burgonyarózsák a sütőből

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk