krumpli, sajt, egy kis pirospaprika, vaj, bors, só, egy kis olaj, egy kis zsemlemorzsa
1. A krumplit kettévágjuk hosszában és bevagdossuk vízszintesen.
2. Egy tepsire rakjuk, (én locsoltam alá egy kis olajat egy kis vízzel, mert féltem, hogy leég) megkentem olvasztott vajjal, majd sóztam, borsoztam.
3. Alufólia alatt sütöttem félig, utána levettem az alufóliát.
4. Ezt követően 5-10 percenként olvasztott vajjal kell kenegetni, nehogy kiszáradjon.
5. Mikor már megsült, összekeverjük a reszelt sajtot egy kis zsemlemorzsával és egy kis pirospaprikával, majd ezzel megszórjuk a krumplikat.
6. Icipicit visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
7. Melegen tálaljuk.
1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. 2. Leszűrjük és összetörjük. 3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Egy 22-24 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sajtot finomra reszeljük. A hagymát meghámozzuk, és uborkagyalun vékony kar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha épp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű