1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 1-2 fej fokhagyma, zsír, só
1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk.
2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva összerakjuk.
Tetején burgonyát rakjunk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk, megsózzuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
3. Savanyúsággal tálaljuk.
répát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Fogunk egy nagyobb wokot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKis vajat olvasztunk fel, belerakjuk az egész fűszereket, megpirítjuk őket. Nagy lángon megpirítjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Ha felforrt, sózzuk, őrölt fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű