1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 1-2 fej fokhagyma, zsír, só
1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk.
2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva összerakjuk.
Tetején burgonyát rakjunk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk, megsózzuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
3. Savanyúsággal tálaljuk.
A krumplikat pucold meg, mosd át, vágd számodra szimpatikus darabokra, majd főzd őket félpuhára, nagyjából 15 perc alatt. Ezután szedd ki őket egy alkalmas tálba, sózd és borsozd ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Amikor már csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű