1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 1-2 fejfokhagyma, zsír, só
1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk.
2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva összerakjuk.
3. Tetején burgonyát rakjunk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk, megsózzuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
4. Savanyúsággal tálaljuk.
A megtisztított burgonyát vágjuk kockákra. A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn ler...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű