1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 1-2 fejfokhagyma, zsír, só
1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk.
2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva összerakjuk.
3. Tetején burgonyát rakjunk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk, megsózzuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
4. Savanyúsággal tálaljuk.
A rizst megmosom, lecsepegtetem. A konzerv leöntött levét vízzel kiegészítem 2 bögrényire (0,5 literre). A folyadékot egy kis lábasban lassan felforralom a sóval, pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét. A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk. A megfőtt, meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét mossuk át jól, és fél liter vízben tegyük fel a tűzre főni (kb. 10 perc, mert csak félpuha állag kell). Keverjük hozzá a bulgurt, és fedjük le, így együtt puhulnak tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű