1 kg burgonya, kevés olaj, fűszerek, 2 dl tejföl, só
1. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
2. Olajban és fűszerekben meghempergetjük, és egy nagyméretű lapos tepsiben szétterítjük.
3. A tetejére tejfölt locsolunk, és ropogósra sütjük.
A fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézÖreg burgonyából Burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A serpenyőbe egy kanál olajat teszünk, ha forró, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont. Vajazzunk ki egy serpenyőt és közepes lángon kezdjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt. A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű