1 kg burgonya, kevés olaj, fűszerek, 2 dl tejföl, só
1. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
2. Olajban és fűszerekben meghempergetjük, és egy nagyméretű lapos tepsiben szétterítjük.
3. A tetejére tejfölt locsolunk, és ropogósra sütjük.
A céklát nyersen hámozzuk meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenni, különben jól megfogja a kezünket. Vágjuk 1,5x1,5 cm-es kockákra és rendezzük egy tűzálló tálba. Locsoljuk meg olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet. 3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű