gesztenyekrém: 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye püré, 1 cs vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg cukor
díszítés: 10 dkg gesztenye püré
1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét.
2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 dl tejjel kikevertünk.
3. Közben a maradék tejet (6 dl) felforraljuk, és belekeverjük szépen csorgatva, a tojásos alapba.
4. Lassú tűzön addig főzzük míg besűrűsödik, utána félre tesszük kihűlni.
5. A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és szép egyenletes mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
6. Tegyük a hűtőbe egy fél órácskára és utána már dolgozhatunk is vele, de ha végeztünk a töltéssel, vagy adagolással, akkor is tegyük a kész remekművet hidegre.
7. Betöltöttük a piskótákat, lekentük a szélét és a tetejét is, majd egy óra hűtés után dekoráltuk.
8. Ráreszeltünk 10 dkg pürét, és pár kocka keserű csokoládét.
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcstortaformát az egyenletesen kinyújtott leveles vajastésztával kibéleljük, majd a meghámozott, magházától megtisztított negyed almagerezdeket szorosan egymás mellé ráhelye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel, keverjük össze és tegyük félre. Száraz teflonserpenyőben pirítsuk meg a csicseriborsó lisztet (4-5 perc). Melegítsük elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...
Elkészítési idő: Sok Nehézség: Könnyű