Családireceptkönyv.hu

Tejszínes gesztenye torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gesztenyekrém: 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye püré, 1 cs vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg cukor

díszítés: 10 dkg gesztenye püré

Elkészítés:


1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét.

2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 dl tejjel kikevertünk.

3. Közben a maradék tejet (6 dl) felforraljuk, és belekeverjük szépen csorgatva, a tojásos alapba.

4. Lassú tűzön addig főzzük míg besűrűsödik, utána félre tesszük kihűlni.

5. A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és szép egyenletes mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.

6. Tegyük a hűtőbe egy fél órácskára és utána már dolgozhatunk is vele, de ha végeztünk a töltéssel, vagy adagolással, akkor is tegyük a kész remekművet hidegre.

7. Betöltöttük a piskótákat, lekentük a szélét és a tetejét is, majd egy óra hűtés után dekoráltuk.

8. Ráreszeltünk 10 dkg pürét, és pár kocka keserű csokoládét.

Tejszínes gesztenye torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Pina colada torta
Pina colada torta

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almatorta hercegnő módra
Almatorta hercegnő módra

A gyümölcstortaformát az egyenletesen kinyújtott leveles vajastésztával kibéleljük, majd a meghámozott, magházától megtisztított negyed almagerezdeket szorosan egymás mellé ráhelye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán narancsos csokoládétorta
Vegán narancsos csokoládétorta

Egy kis tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel, keverjük össze és tegyük félre. Száraz teflonserpenyőben pirítsuk meg a csicseriborsó lisztet (4-5 perc). Melegítsük elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Parfétorta
Parfétorta

A tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...

Elkészítési idő: Sok
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk