gesztenyekrém: 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye püré, 1 cs vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg cukor
díszítés: 10 dkg gesztenye püré
1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét.
2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 dl tejjel kikevertünk.
3. Közben a maradék tejet (6 dl) felforraljuk, és belekeverjük szépen csorgatva, a tojásos alapba.
4. Lassú tűzön addig főzzük míg besűrűsödik, utána félre tesszük kihűlni.
5. A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és szép egyenletes mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
6. Tegyük a hűtőbe egy fél órácskára és utána már dolgozhatunk is vele, de ha végeztünk a töltéssel, vagy adagolással, akkor is tegyük a kész remekművet hidegre.
7. Betöltöttük a piskótákat, lekentük a szélét és a tetejét is, majd egy óra hűtés után dekoráltuk.
8. Ráreszeltünk 10 dkg pürét, és pár kocka keserű csokoládét.
:2 csomag puncs puding 7 deci tejben meg főzve ha kihűlt összekeverem egy mascarponeval és annyi tejszínhabbal (kb 2deci) lazítom hogy viszonylag meg kemény krémem maradjon ?
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 3. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre....
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral. A puha margarint habosra keverem a porcukorral és a tojások sárgájával. A fehérjét a kristálycukorral habbá verem. A marg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgájába teszem a 8 kanál cukrot és felverem géppel, amíg el nem olvad a cukor, ha ez meg van, félreteszem és felverem a fehérjét, ben...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű