gesztenyekrém: 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye püré, 1 cs vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg cukor
díszítés: 10 dkg gesztenye püré
1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét.
2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 dl tejjel kikevertünk.
3. Közben a maradék tejet (6 dl) felforraljuk, és belekeverjük szépen csorgatva, a tojásos alapba.
4. Lassú tűzön addig főzzük míg besűrűsödik, utána félre tesszük kihűlni.
5. A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és szép egyenletes mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
6. Tegyük a hűtőbe egy fél órácskára és utána már dolgozhatunk is vele, de ha végeztünk a töltéssel, vagy adagolással, akkor is tegyük a kész remekművet hidegre.
7. Betöltöttük a piskótákat, lekentük a szélét és a tetejét is, majd egy óra hűtés után dekoráltuk.
8. Ráreszeltünk 10 dkg pürét, és pár kocka keserű csokoládét.
1. A tojások sárgáját és a 2 fehérjét fehéredésig keverjük az 5 kanál cukorral. 2. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet, sütőport, és a vaníliás cukrot. 3. Kemény habbá verjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Krećemo s kuhanjem kreme da bi se hladila dok pečemo kore. Stavljamo mlijeko da zakuha. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka (pazeći pritom da si odmah u posude odvajamo zasebno po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta: A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, morzsoljuk bele a vajat, utána tegyük bele a tojássárgáját. Annyi vízzel, amennyi szükséges,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kakaós piskótát sütünk 24 cm-s tortaformában. Ha kihűlt, kettévágjuk és az alját megkenjük a keményre vert hab felével, majd egyenletesen meggybefőttet terítünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű