gesztenyekrém: 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye püré, 1 cs vaníliás pudingpor, 7,5 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg cukor
díszítés: 10 dkg gesztenye püré
1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét.
2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 dl tejjel kikevertünk.
3. Közben a maradék tejet (6 dl) felforraljuk, és belekeverjük szépen csorgatva, a tojásos alapba.
4. Lassú tűzön addig főzzük míg besűrűsödik, utána félre tesszük kihűlni.
5. A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, és szép egyenletes mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.
6. Tegyük a hűtőbe egy fél órácskára és utána már dolgozhatunk is vele, de ha végeztünk a töltéssel, vagy adagolással, akkor is tegyük a kész remekművet hidegre.
7. Betöltöttük a piskótákat, lekentük a szélét és a tetejét is, majd egy óra hűtés után dekoráltuk.
8. Ráreszeltünk 10 dkg pürét, és pár kocka keserű csokoládét.
Az 5 tojásból hagyományos módon vizes piskótát sütünk tortaformában. A tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, lisztet, vaníliás cukorot, sütőport....
Elkészítési idő:Megsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel. A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládé...
Elkészítési idő: 100 perc1. A krémhez az első 5 hozzávalót simára keverem. 2. A banánokat botmixerrel pépesítem, és ezt is a túrós masszába forgatom. 3. Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztom, bele...
Elkészítési idő: