500 g tészta, min. 250-300 g túró, 375-400 g tejföl, 250-300 g húsos szalonna és/vagy sonka, 1 ek olívaolaj , 1-2 dl tej, só
1. Főzzük meg a tésztát.
2. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta.
3. A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a tej segítségével.
4. A megfőtt tésztát helyezzük a tepsibe, majd öntsük rá a tejföl, túró, tej keverékét.
5. Végül tegyük a tetejére a sonkát és/vagy szalonnát.
6. Az előmelegített sütőben 25-30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Reszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk. Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz tésztát összegyúrod. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej keverékkel bekened..és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt). 2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig keles...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű