500 g tészta, min. 250-300 g túró, 375-400 g tejföl, 250-300 g húsos szalonna és/vagy sonka, 1 ek olívaolaj , 1-2 dl tej, só
1. Főzzük meg a tésztát.
2. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta.
3. A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a tej segítségével.
4. A megfőtt tésztát helyezzük a tepsibe, majd öntsük rá a tejföl, túró, tej keverékét.
5. Végül tegyük a tetejére a sonkát és/vagy szalonnát.
6. Az előmelegített sütőben 25-30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl keményre, hiszen úgyis sülni fog. A szósz elkészítése: A sűrített paradicsomot elkeverjük olíva olajjal, hozzáadjuk a zöldfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű