3/4 kg burgonya, 1/2 kg friss vagy mirelit zöldborsó, fél fej fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tk olaj, 1 tk só, 1 tk curry, 1 kk őrölt bors, vegeta
1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük.
2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc).
3. Ekkor rátesszük a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket, majd fedő alatt, 1 dl vízzel puhára pároljuk (kb. 15 perc).
Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat meg kell főzni sós vízbe. Miután megfőtt össze kell törni, a vajjal és tejföllel összekeverni, ízlés szerint sózni. Jéghidegre kell hűteni. Annyi liszttel keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük. Közben a hagymát kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit melegen meghámozzuk. A hagymához adva krumplitör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű