3/4 kg burgonya, 1/2 kg friss vagy mirelit zöldborsó, fél fej fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tk olaj, 1 tk só, 1 tk curry, 1 kk őrölt bors, vegeta
1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük.
2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc).
3. Ekkor rátesszük a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket, majd fedő alatt, 1 dl vízzel puhára pároljuk (kb. 15 perc).
Elkészítés: Főzzük meg a burgonyát héjastól, majd ha megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni és hámozzuk meg. Keverjük össze a burgonyát olajjal, sóval, borssal és a zúzott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nyújtódeszkára tesszük, és fészket készítünk a közepén. Belerakjuk a fészekb...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat beirdaljuk közepéig Fűszersóval bőven hintjük és 250 fokos sütőben kb 2 dl olajban sütjük 30-40 perc után a megtűzdeljük.A vágásokba rakosgatjuk a felkarikázott hag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz. 2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű