3/4 kg burgonya, 1/2 kg friss vagy mirelit zöldborsó, fél fej fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tk olaj, 1 tk só, 1 tk curry, 1 kk őrölt bors, vegeta
1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük.
2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc).
3. Ekkor rátesszük a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket, majd fedő alatt, 1 dl vízzel puhára pároljuk (kb. 15 perc).
A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát vágd fel apró kockákra, a hagymát szeleteld fel. A húst kockázd fel apróra. Melegítsd fel a wokot vagy a serpenyőt, 2-3 evőkanál olajon kb. 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű