középnagyságú burgonya, vaj, tejföl, só, tojás sárgája
1. Középnagyságú burgonyát meghéjazunk és sütőlemezen megsütjük.
2. Mielőtt nagyon megpirul, mindegyiknek a tetejét levágjuk, ezüstkanállal kivájjuk belsejét, mit kis vajjal, tejföllel, sóval összekeverve és egy kis tojássárgájával összeállítva, újra visszateszünk a burgonyákba és ismét lemezen, sütőben átsütjük.
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűfelverjük a tojásokat, beletesszük a sót, lisztet és annyi vizet amíg jó állagot nem kapunk. Kb. 20 percet pihentetjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA megpucolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük. Egy tepsibe olivalojat és vajat teszünk, majd beledobáljuk a krumplit (mérettől függően egészben vagy félbe, negyedbe vágva). Sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű