4 főtt tojás, 10 dkg puha vaj, fél mk őrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld
1. A tojásokat meghámozom, majd szitán áttöröm.
2. Habosra keverem a puha vajjal, a borssal és a vágott petrezselyemzölddel.
A padlizsánt fóliába tekerve kb. fél óra alatt megsütjük a forró sütőben, majd félretesszük hűlni. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixer habverővel egy tálban kikeverjük a vajkészítményt kb. 3 perc alatt. A céklát apróra kockázzuk, a feta sajtot darabosra morzsoljuk. A megmosott és lerázott kakukkfű lecsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát a sütőben megsütöm, utána finoman megsózom, majd óvatosan lehúzom a héját. A padlizsánt nyílt lángon körbepitírom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben puhára sütöm. Ezt kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű