10-15 dkg darált sonka, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál reszelt torma, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só
1. A margarint a liszttel együtt a tűzre tesszük.
2. Ha már habzik, ráöntjük a tejet.
3. Simára keverve jó sűrűre főzzük, és a tűzről lehúzva belekeverjük a darált sonkát, a fűszereket, a tisztított, zúzott fokhagymát, valamint a tormareszeléket.
4. Alaposan összekeverjük.
5. Az előzőleg mindkét oldalán megpirított kenyérszeletekre kenjük, és forró sütőben vagy grillsütőben szép pirosra megsütjük a tetejét.
A padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...
Elkészítési idő:A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk 2 centis kockákra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, szintén vágjuk kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszere...
Elkészítési idő:A sajtkrémbe keverd bele a pirospaprikát, az apróra vágott lilahagymát és újhagymát. Végül add hozzá a margarint és fűszerezd.
Elkészítési idő:1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a finomra vágott petrezselymet, a vékony karikára vágott újhagymát, a bazsalikomot, sózzuk és jól összedolgozzuk. 2. A hónapos retket...
Elkészítési idő: