8 darab keményre főzött tojás, 5 dkg vaj, 2 ek krémsajt (tömlős, poharas), 2 ek tejföl, 1 közepes fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, mustár (lehet dijoni) ízlés szerint
1. A keményre főzött, lehűtött,, megtisztított tojásokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szükséges anyagokat, (hagymát finomra reszeljük), ízesítjük.
2. Botmixerrel rövid ideig keverjük, pürésítjük, jól lehűtjük és fogyasztjuk.
3. Friss paprikával, retekkel, hagymával....stb. kínáljuk, ha szeretnénk, kedvünk szerint dekorálhatjuk a megkent kenyeret, péksüteményt.
Pirítsuk a köményt egy száraz serpenyőn, amíg megérezzük az illatát. Ezután vegyük le a tűzről a serpenyőt. Vegyünk elő egy turmixgépet, és tegyük bele a főtt céklát, 1 napig áztat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott, papírtörlőn leszárított, apróra tépkedett bazsalikomleveleket összeturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, a frissen reszelt parmezánnal, a száraz serpenyőben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixer habverővel egy tálban kikeverjük a vajkészítményt kb. 3 perc alatt. A céklát apróra kockázzuk, a feta sajtot darabosra morzsoljuk. A megmosott és lerázott kakukkfű lecsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk. 2. A túrót áttörjük, a tejföllel simára keverjük. 3. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz