gombóchoz: 25 dkg túró, 1 dl búzadara, 2 ek tejföl, 2 ek olaj, 2 tojás, 2 ek cukor
tálaláshoz: zsemlemorzsa, olaj, porcukor, tejföl
1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral.
2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
3. Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz! (Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.
4. Csipet sót is keverhetünk bele.
5. Egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.
6. Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, kifőzzük. Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.
7. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).
8. Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
9. Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját a vajjal és a cukorral babosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. 2. A tojássárgájás masszához hozzá adom a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a lisztet, a t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz