menu

Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gombóchoz: 25 dkg túró, 1 dl búzadara, 2 ek tejföl, 2 ek olaj, 2 tojás, 2 ek cukor

tálaláshoz: zsemlemorzsa, olaj, porcukor, tejföl

Elkészítés:


1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral.

2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, és alaposan kikeverjük.

3. Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz! (Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.

4. Csipet sót is keverhetünk bele.

5. Egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.

6. Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, kifőzzük. Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.

7. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).

8. Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.

9. Tejföllel és porcukorral kínáljuk.

Túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben. Tésztát dagasztunk a liszttel, margarinnal, tejföllel, tojással, élesztős tejjel és a reszelt sajt felével. Egy órán keresztül pihentetj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós gofri
Sós gofri

A hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Madárka
Madárka

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Homemade Garlic Bread
Homemade Garlic Bread

Preheat your oven to 400F. Cut your baguette in half, and then cut each half length-wise. (This makes the full loaf easier to manage, and allows you to place a half loaf at each en...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk