gombóchoz: 25 dkg túró, 1 dl búzadara, 2 ek tejföl, 2 ek olaj, 2 tojás, 2 ek cukor
tálaláshoz: zsemlemorzsa, olaj, porcukor, tejföl
1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral.
2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
3. Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz! (Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.
4. Csipet sót is keverhetünk bele.
5. Egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.
6. Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, kifőzzük. Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.
7. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).
8. Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
9. Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben. Tésztát dagasztunk a liszttel, margarinnal, tejföllel, tojással, élesztős tejjel és a reszelt sajt felével. Egy órán keresztül pihentetj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPreheat your oven to 400F. Cut your baguette in half, and then cut each half length-wise. (This makes the full loaf easier to manage, and allows you to place a half loaf at each en...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű