menu

Családireceptkönyv.hu

Vajaskiflik tang zhonggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


52,5 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 2 csipet cukor, 2,25 dl tej, 1 tk só, 5 dkg vaj

Elkészítés:


1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtjük.

2. A lisztbe keverjük a sót, majd mélyedést készítünk a közepébe.

3. Ebbe önjük az 1 dl langyos tejben egy csöpp cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk pár percig, míg felfut.

4. A többi langyos tejjel, a kihűlt tang zhonggal, és a puha vajjal közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük (30-45 perc).
5. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd 10-12 egyforma darabra vágjuk, amiket meggömbölygetünk.

6. Letakarva így is pihentetjük kb. 15 percet, hogy ismét megkeljen.

7. A tésztagolyókat egyenként kb. fél cm vastag, ovális alakra nyújtjuk, majd a hosszabbik vége felől mindet kiflivé tekerjük. Picit sodrikálunk rajtuk, hogy még formásabbak legyenek.

8. Meghajlítjuk félhold vagy S alakban, majd tepsire rakjuk őket. Letakarva ismét pihentetjük 15 percet, közben előmelegítjük a sütőt.

9. A kifliket lekenjük vízzel, majd aranyszínűre sütjük.

10. A sütőből kivéve még egyszer megkenjük hideg vízzel, és deszkán hagyjuk langyosra hűlni.

Vajaskiflik tang zhonggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)
Ensaimadas, a spanyol briós (kakaós)

1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot. 2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kakaós csiga (túrós)
Kakaós csiga (túrós)

túró+tej+porcukor+tojás + liszt, s.por

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyás uszonna csavart
Burgonyás uszonna csavart

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett sütés
Bagett sütés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk