Családireceptkönyv.hu

Vajaskiflik tang zhonggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


52,5 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 2 csipet cukor, 2,25 dl tej, 1 tk só, 5 dkg vaj

Elkészítés:


1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtjük.

2. A lisztbe keverjük a sót, majd mélyedést készítünk a közepébe.

3. Ebbe önjük az 1 dl langyos tejben egy csöpp cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk pár percig, míg felfut.

4. A többi langyos tejjel, a kihűlt tang zhonggal, és a puha vajjal közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük (30-45 perc).
5. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd 10-12 egyforma darabra vágjuk, amiket meggömbölygetünk.

6. Letakarva így is pihentetjük kb. 15 percet, hogy ismét megkeljen.

7. A tésztagolyókat egyenként kb. fél cm vastag, ovális alakra nyújtjuk, majd a hosszabbik vége felől mindet kiflivé tekerjük. Picit sodrikálunk rajtuk, hogy még formásabbak legyenek.

8. Meghajlítjuk félhold vagy S alakban, majd tepsire rakjuk őket. Letakarva ismét pihentetjük 15 percet, közben előmelegítjük a sütőt.

9. A kifliket lekenjük vízzel, majd aranyszínűre sütjük.

10. A sütőből kivéve még egyszer megkenjük hideg vízzel, és deszkán hagyjuk langyosra hűlni.

Vajaskiflik tang zhonggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsemle
Zsemle

1. Dagasztás után egyenlő részre vágtam, megformáztam, majd kelesztettem. 2. Vízzel lekentem és meleg sütőbe téve kb. 30 percig sütöttem. 3. Tetejét különböző magokkal szór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Pufók kelt tészta
Pufók kelt tészta

Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás nurti csiga
Karamellás nurti csiga

A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha fe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk