Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vizes zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 3 dl víz, 1 csapott ek só, 1 tojás

Elkészítés:


1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig.

2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.

3. Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát.

4. Kb. 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős.

5. Szétosztjuk 10 egyforma részre, és zsömléket formázunk a tésztából.

6. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még.

7. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz.

8. Letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.

9. Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe.

10. Hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig.

11. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hűlni.

Vizes zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Rozsos bucik
Rozsos bucik

Minden hozzávalót a keverőedénybe tettem és 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és 1,5 óra duplájára kelesztettem. Nekem a rozsos és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereim l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kelt knédli
Kelt knédli

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajttal, sonkával töltött bundás kenyér
Sajttal, sonkával töltött bundás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos stangli(kifli)-éjszakai kelesztéssel(Kálci)
Sajtos stangli(kifli)-éjszakai kelesztéssel(Kálci)

A lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk