50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 3 dl víz, 1 csapott ek só, 1 tojás
1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig.
2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.
3. Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát.
4. Kb. 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős.
5. Szétosztjuk 10 egyforma részre, és zsömléket formázunk a tésztából.
6. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még.
7. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz.
8. Letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.
9. Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe.
10. Hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig.
11. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hűlni.
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen...
Elkészítési idő:Kovász: Egy mély gyúrótálban dolgozzunk össze 10 dg lisztet 0,8 dl langyos tejjel, 1,5 dg elmorzsolt élesztõvel, egy csipet aszkorbinsavval, és letakarva tegyük meleg helyre. A...
Elkészítési idő:A hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...
Elkészítési idő: