35 dkg zöldborsó, 2 közepes szál sárgarépa, 10 dkg eperlevél tészta, 2 ek olaj, 1 kk só, 1 nagy csipet őrölt bors, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 tk házi darált pirospaprika, 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
1. A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.
2. Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 liter vízzel.
3. Ízesítjük a fűszerekkel.
4. Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.
Babot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt bur...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűVájd ki a tök belsejét és vágd fel kis darabkákra. Forró olajon párolj hagymát, majd add hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, majd a tököt. Kicsit pirítsd át az egészet, m...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesVideó szerint
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA füstölt lében a lencsét odarakjuk főni a babérlevéllel,a hagymát egy másik lábasban zsíron megdinszteljük a kockára vágott húst hozzáadjuk fehéredésig pirítjuk.Majd a a paradicso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű