menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg zöldborsó, 2-3 szál zsenge sárgarépa, 2 púpos tk házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, 1/2 dl étolaj a pároláshoz

galuskához: 1 tojás, 4 ek liszt, 1/2 mk só

Elkészítés:


1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a fél deci étolajat.

2. Szórjuk bele a zöldborsót és a felkarikázott répát.

3. Tegyünk alá nagyjából két deciliter vizet, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a zöldségek szépen meg nem festik a vizet.

4. Ezt követően engedjük fel az egészet vízzel, sózzuk és ízesítsük a házi ételízesítővel, majd lassú tűzön főzzük meg.

5. Amikor már majdnem megfőtt a répa és a borsó is, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Ezt azért nem érdemes előbb hozzáadni, mert akkor túlfő, és a belőle kifőlő ízanyagok teljesen tönkremennek, és nem fog kellőképpen érvényesülni az íze. A zöld fűszereket ezért mindig a főzés végén adjuk hozzá az ételekhez.

6. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a galuska: a tojásból, a lisztből, és egy-két csipet konyhasóból keverjünk masszát, majd a még forrásban lévő levesbe egy kanál segítségével (vagy nokedliszaggatóval) szaggassunk nagyjából két centiméternyi galuskákat. Ezek pár perc alatt megfőnek.

7. Amikor minden galuska feljött a leves tetejére, akkor készen vagyunk.

8. Tálaljuk forrón, mert úgy az igazi.

Zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülkös bableves
Csülkös bableves

1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt. 2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm. 3. Amikor félig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajon megfonnya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormás húsgombóc leves
Tormás húsgombóc leves

A sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, fele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk