1,5 kg apró szemű újkrumpli, 70 dkg fejtett zöldborsó, 2 cs újhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek zsír, 2 tk őrölt paprika, só
1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni.
2. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk.
3. A borsót kifejtjük, megmossuk, a hagymát apró karikára felvágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.
4. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.
5. A zsírt felforrósítjuk, együtt megdinszteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
6. Megszórjuk az őrölt paprikával, egy pohár vízzel felöntjük, és forrni hagyjuk pár percet.
7. Tehetünk bele néhány karika csípős paprikát is.
8. A pörköltalapba együtt beleöntjük az újkrumplit és a zöldborsót, belekeverjük a petrezselyem zöldjét.
9. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ne lepje el, megsózzuk, és lefedve az egészet puhára pároljuk.
10. Ha hosszúnak érezzük a levét, fedő nélkül be is sűríthetjük, de levesesnek kell maradnia.
11. Forrón tálaljuk, frissen rászórt petrezselyemmel díszítjük.
A zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű