1,5 kg apró szemű újkrumpli, 70 dkg fejtett zöldborsó, 2 cs újhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek zsír, 2 tk őrölt paprika, só
1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni.
2. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk.
3. A borsót kifejtjük, megmossuk, a hagymát apró karikára felvágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.
4. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.
5. A zsírt felforrósítjuk, együtt megdinszteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
6. Megszórjuk az őrölt paprikával, egy pohár vízzel felöntjük, és forrni hagyjuk pár percet.
7. Tehetünk bele néhány karika csípős paprikát is.
8. A pörköltalapba együtt beleöntjük az újkrumplit és a zöldborsót, belekeverjük a petrezselyem zöldjét.
9. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ne lepje el, megsózzuk, és lefedve az egészet puhára pároljuk.
10. Ha hosszúnak érezzük a levét, fedő nélkül be is sűríthetjük, de levesesnek kell maradnia.
11. Forrón tálaljuk, frissen rászórt petrezselyemmel díszítjük.
A krumplikat megmossuk, éles, vékony pengéjű késsel bevagdossuk, a 2/3 részükig, de az aljuk maradjon egyben. Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük az olajjal, belekeverjük az apríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam és egy órára a hűtőbe tettem. Majd gombócokat formáztam és 5 perc alatt kifőztem. A mandulát és darált kesudiót megpirítottam, egy kis édesítőt keverte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, teps...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sárgarépához hasonlóan meghámozzuk a gyökereket, majd hosszában 4 részre vágjuk. A belső fás részét eltávolítjuk (leveszöldségként felhasználhatjuk), majd ha szükséges felaprítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű