1,5 kg apró szemű újkrumpli, 70 dkg fejtett zöldborsó, 2 cs újhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek zsír, 2 tk őrölt paprika, só
1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni.
2. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk.
3. A borsót kifejtjük, megmossuk, a hagymát apró karikára felvágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.
4. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.
5. A zsírt felforrósítjuk, együtt megdinszteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
6. Megszórjuk az őrölt paprikával, egy pohár vízzel felöntjük, és forrni hagyjuk pár percet.
7. Tehetünk bele néhány karika csípős paprikát is.
8. A pörköltalapba együtt beleöntjük az újkrumplit és a zöldborsót, belekeverjük a petrezselyem zöldjét.
9. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ne lepje el, megsózzuk, és lefedve az egészet puhára pároljuk.
10. Ha hosszúnak érezzük a levét, fedő nélkül be is sűríthetjük, de levesesnek kell maradnia.
11. Forrón tálaljuk, frissen rászórt petrezselyemmel díszítjük.
A kuszkuszt egy széles tányérba tesszük és felöntjük hideg vízzel. Negyedóra után leszűrjük, és félretesszük, míg a szemek tovább duzzadnak. Villával többször átkeverjük, hogy a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kockára vágva pohára főzzük. Kihütjük, majd burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, élesztőt, sót, borsot, petrezselymet. Jól összedolgozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is. Egy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg alaposan, kicsit meg is dörzsölheted, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű