600 g liszt, 20 g cukor, 15 g só, 1 tojás, 20 g vaj, 380-400 ml tej, 30 g élesztő
1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk
3. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
4. Finoman átdagasztjuk a tésztát, majd újra kelesztjük.
5. Ha másodszor is megkelt, enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsömléket formázunk belőle.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rakjuk őket egymástól nagyobb távolságra, és letakarva még fél órát kelesztjük.
7. 200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.
8. Villanysütő esetén 200 fokon 15 perc a sütési idő, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. A rács, amire a tepsit helyezzük, a sütő alsó harmadában legyen.
9. A forró zsömléket vízbe mártott ecsettel megkenjük és konyharuhával 5 percig letakarjuk.
1 db. palacsinta tápértéke (mogyorókrém nélkül): Energia: 78,2 kcal Fehérje: 6 g Zsír: 5,5 g Szénhidrát: 0,9 g
Elkészítési idő:A száraz összetevőket, porokat, átszitálom. 2 A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok....
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A Ligát kicsit mego...
Elkészítési idő: