menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g liszt, 20 g cukor, 15 g só, 1 tojás, 20 g vaj, 380-400 ml tej, 30 g élesztő

Elkészítés:


1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk

3. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.

4. Finoman átdagasztjuk a tésztát, majd újra kelesztjük.

5. Ha másodszor is megkelt, enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsömléket formázunk belőle.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rakjuk őket egymástól nagyobb távolságra, és letakarva még fél órát kelesztjük.

7. 200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.

8. Villanysütő esetén 200 fokon 15 perc a sütési idő, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. A rács, amire a tepsit helyezzük, a sütő alsó harmadában legyen.

9. A forró zsömléket vízbe mártott ecsettel megkenjük és konyharuhával 5 percig letakarjuk.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
47. Békebeli ropogós kifli
47. Békebeli ropogós kifli

A tej, víz össze hozzá tejföl, langyos. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Dagasztás. Dagasztás után 40-45 percet k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Finom péksüti
Finom péksüti

http://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 18. Kelesztés nélküli kifli,zsemle
18. Kelesztés nélküli kifli,zsemle

Élesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jénais kenyér
Jénais kenyér

A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk