600 g liszt, 20 g cukor, 15 g só, 1 tojás, 20 g vaj, 380-400 ml tej, 30 g élesztő
1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk
3. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
4. Finoman átdagasztjuk a tésztát, majd újra kelesztjük.
5. Ha másodszor is megkelt, enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsömléket formázunk belőle.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rakjuk őket egymástól nagyobb távolságra, és letakarva még fél órát kelesztjük.
7. 200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.
8. Villanysütő esetén 200 fokon 15 perc a sütési idő, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. A rács, amire a tepsit helyezzük, a sütő alsó harmadában legyen.
9. A forró zsömléket vízbe mártott ecsettel megkenjük és konyharuhával 5 percig letakarjuk.
A cukkínit meghámoztam, feldaraboltam és turmixba tettem a 4 tojással együtt. Krémesre turmixoltam. A száraz összetevőket külön összekevertem és a tojásos cukkínis masszával alapo...
Elkészítési idő:A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő:Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a lágy vajjal és felfuttatott élszetővel összedolgozzuk, hogy egységes tésztát kapjunk....
Elkészítési idő: 2 óra