25 dkg liszt BL55, 25 dkg liszt BL80, 3 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1/2 ek cukor, 1 kk só, 1 db tojás, 0,5 dl tej
kenéshez: 1 db tojás, tej
1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk.
2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robotgép segítségével jól megdagasztjuk.
4. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük, kb. 20 perc alatt.
5. Ha megkelt a tészta, egy gyúródeszkán 8 felé osztjuk és zsemléket formázunk belőle.
6. A kész zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és letakarva hagyjuk pihenni 10 percet.
7. Ezután a zsemléket megkenjük a felvert tojással, amibe tejet is teszünk.
8. Előmelegített sütőben először 220 C-on 5 percig, majd 180 C-on 10 percig sütjük.
1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani. Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés. Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni. Lekenni vízzel. Tepsi, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű